Usein kysytyt kysymykset


Mistä Raikastamon tuotteita on saatavilla?
Raikastamon tuotteita löytyy melkein jokaisesta suomalaisesta S- ja K-kaupasta. Isoimmat valikoimat löytyvät suuremmista yksiköistä kuten Prismoista ja K-Super- ja Citymarketeista. Lisäksi Raikastamon tuotteita myyvät sadat kahvilat ympäri maan.


Raikastamon pillimehuissa ei ole lisättyä sokeria, miten tuotteet makeutetaan?
Pillimehujen makeus syntyy tuotteen hedelmien omasta sokerista. Niissä ei ole myöskään muita makeutusaineita.


Ovatko kaikki Raikastamon tuotteet luomua? Miten se varmistetaan?
Raikastamon kaikki tuotteet ovat valvottua luomutuotantoa. Ne valmistetaan sertifioiduista luomuraaka-aineista. Tuotantoa valvoo Suomen Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.


Miksi Raikastamo käyttää luomu raaka-aineita.
Luomutuotannossa ei käytetä lisä- eikä säilöntäaineita. Luomutuotantoon kuuluvat myös luontoa kunnioittava tuotantotapa sekä koko tuotantoketjun oikeudenmukainen kohtelu. Ne kaikki ovat arvoja, jotka Raikastamo allekirjoittaa ja joita haluaa olla edistämässä.


Miten tuotteet saadaan säilymään, jos niissä ei ole säilöntäaineita?
Raikastamon kaikki tuotteet on pastöroitu. Pästörointi tappaa tuotteesta pilaantumista aiheuttavat mikrobit. Kartonkipakkaukset pakataan lisäksi aseptisesti, jolloin pakkauksessa ei ole lainkaan happea.


Mistä Raikastamon tuotteiden raaka-aineet tulevat?
Raikastamo ostaa sertifioituja luomu raaka-aineita ympäri maailmaa satokauden ja -tilanteen mukaan. Suosimme aina mahdollisimman lähellä tuotettua vaihtoehtoa.


Missä Raikastamon tuotteet valmistetaan?

Raikastamon pullomehut sekä limonadit valmistetaan Suomessa. Raikastamon kartonkipakkaukseen pakatut tuotteet pakataan tällä hetkellä Latviassa, koska suomalainen pakkaajamme ei pysty toimittamaan kyseisiä tuotteita. Raikastamon tuotteet valmistetaan aina Raikastamon resepteillä, Raikastamon raaka-aineista ja Raikastamon valvonnassa.


Miksi Raikastamon pillimehut ovat hieman kalliimpia verrattuna muihin pillimehuihin?

Mehumme sisältävät poikkeuksellisen paljon hedelmiä ja marjoja muihin vastaaviin tuotteisiin verrattuna. Mehun hyvä maku tulee korkeasta mehupitoisuudesta ja siksi mehumme eivät tarvitse lisäaineita tai lisättyä sokeria.  Juomalla huomaat varmasti eron.


Mitä Raikastamo aikoo tehdä muovipillien suhteen?

Olemme tietoisia muovipillien ongelmista. Myös pakkausvalmistajamme tetrapak on noteerannut asian ja he kehittävät muovipillin tilalle ekologisempaa vaihtoehtoa mutta se ei vielä ole saatavilla. Siirrymme ekologisempaan pillivaihtoehtoon heti kun sellainen on saatavilla. Nyt kannattaa toimia niin, että laittaa pillin pakkauksen sisään, jolloin se etenee kierrätykseen eikä jää luontoon.


Minulla on kahvila tai kauppa. Miten saan Raikastamon tuotteet myyntiin?
Raikastamon tuotteet on saatavilla kaikilta suuremmilta HoReCa -tukkureilta. Lisäksi niitä voi tilata meiltä suoraan. Laita viestiä myynti@raikastamo.fi, niin jutellaan lisää ☺